Felejtsd el a hűtőtáskával való küszködést - ezentúl így őrizd meg a szendvicsed frissességét a strandon!

Soha többé nem kell cipekedned, ha ezt a trükköt használod a frissen tartásra. A hűtőtáska akár otthon is pihenhet..
Strand, kockás pléd, hűtőtáska – ismerős hangulat, ugye? Csak egy pillanatnyi elugrás a Balatonhoz vagy a Dráva-partra, és máris kezdődhet a nap. Az ember persze nem indul útnak üres kézzel: apának egy hideg sör, gyereknek ízletes szörp, rántott húsos zsemlék, és természetesen egy kis édes hűsítő finomság sem maradhat el. De ha belefáradtál a folyamatos cipekedésbe, van egy trükkünk, amivel megőrizheted az ételek frissességét, és még a naplementét is zavartalanul élvezheted.
Fáradt vagy már az állandó cipeléstől? Eleged van abból, hogy a strandon töltött "második félidőben" már íztelen és fáradt a boltban vásárolt szendvics? Ne habozz, dobd el az alufóliát, és felejtsd el a kockás szalvétát is! Itt az új, varázslatos megoldás, amellyel garantáltan frissen tarthatod az uzsonnádat!
A hűtőtáska akár otthon is pihenhet.
A megoldás egy hatalmas, erős levelű nagy kelkáposzta, ami kiválóan és jól védi az ételt. Szendvicsek vagy sajtok becsomagolására is használható, természetes védőburkot képezve, amely több módon is segít megőrizni a frissességet.
A kelkáposzta levelei valódi konyhai csodák, hiszen nem csupán tápanyagokban bővelkednek, hanem rendkívül sokoldalúan felhasználhatók. Szinte természetes "csomagolóanyagként" funkcionálnak, amely tökéletes választás lehet az étkezésekhez. Frissen szedve a levelek feszesek és rugalmasak, viaszos felületük pedig segít megőrizni a bennük tárolt ételek nedvességét, így megakadályozzák a kiszáradást. Ez különösen jól jöhet szendvicsek, hidegtálak vagy piknikre készített falatok esetén, ahol a kelkáposztalevél nemcsak védelmet nyújt, hanem ízletes és rostban gazdag kiegészítője is az étkezésnek.
A kelkáposzta nem csupán ízletes zöldség, hanem tápláló is, hiszen bővelkedik A-, C- és K-vitaminban, valamint kalciumban, vasban és antioxidánsokban. Ezért nemcsak a tányérunk dísze lehet, hanem kiváló alapanyag saláták, levesek, főzelékek és zöld turmixok készítéséhez is. Ha gőzöljük vagy forrázzuk, levelei puhává és rugalmasabbá válnak, így remekül használhatóak töltött ételekhez, mint például a húsos vagy zöldséges töltelékkel készült "keltekercsek". Ezáltal a kelkáposzta egészségesebb alternatívát kínál a hagyományos tésztás vagy rizses burkolatok helyett – emelte ki Török Emília, nagyatádi őstermelő.
Imádok kelkáposztát, és az utóbbi időben rengeteget fogyasztunk belőle. Egy hobbikertész fórumon bukkantam rá a növény jótékony hatásaira, ami arra ösztönzött, hogy magam is belekezdjek a termesztésébe. Ahogy a termelők között gyakran lenni szokott, elkezdtünk ötletelni, hogy milyen más módon használhatnánk fel ezt a csodás zöldséget. Ekkor jött az inspiráció, hogy a csomagolásban is megállja a helyét. Bátran ajánlom mindenkinek; nálunk a szendvicsek csomagolása szuperül működik vele. Persze a gyerekek néha panaszkodnak, hogy a párizsis zsömle káposztaillatú, de hát ez van - mesélte Emília.