A szászrégeni házasember-bálon történt tömeges megbetegedés hátterében fertőzött túró és disznófősajt állt. Az esemény során több résztvevő is rosszul lett, ami aggasztóan felhívta a figyelmet az élelmiszerbiztonság fontosságára. Az eset rávilágít arra, h


A legfrissebb laboratóriumi vizsgálatok alapján a hétvégi szászrégeni bálon tapasztalt tömeges rosszullétet baktériummal szennyezett élelmiszerek okozták.

Szombaton egy szászrégeni bál résztvevői ételmérgezésre utaló tünetekről számoltak be, és ahogy azt már korábban említettük, 37 embernek volt szüksége orvosi segítségre.

A Maros megyei közegészségügyi igazgatóság csütörtök délután közzétette a legutóbbi helyszíni vizsgálatok keretében összegyűjtött 39 minta laboratóriumi elemzésének eredményeit. A vizsgálat során a felszolgált ételekből, többek között levesekből, előételekből, főételekből és süteményekből is vettek mintát. Emellett a konyha munkafelületeit és az ott dolgozókat is alaposan megvizsgálták.

A részleges vizsgálati eredmények alapján kiderült, hogy négy élelmiszerminta nem felel meg az előírásoknak.

Related posts